Buğday çimi; “Triticum Aestivum” türü buğday tohumlarının ilk çıkan yapraklarından elde edilir. Bir süper besin olarak geçer.

Demir, kalsiyum, magnezyum, klorofil, glutatyon, 17 çeşit amino asit ve bu amino asitlerden 8 tanesi esansiyel (dışarıdan alınması gereken) amino asit, enzimler, A, C, E, K ve B kompleks vitaminleri içerir.

Toksinlerden Arınmaya Yardımcı:

Buğday çimi %70 oranında klorofil içerir. Bu, herhangi bir bitkide rastlayabileceğiniz en yüksek orandır. Klorofil, vücudun toksinlerden arınmasına ve sağlıklı karaciğer fonksiyonunun desteklenmesine yardımcı olur. Vücudunuz temizlendikten sonra, enerji seviyelerinde bir artış ve genel olarak daha iyi sağlık görebilirsiniz.

Sindirime Yardımcı Etkisi:

Buğday çimi, vücudunuzun yiyecekleri parçalamasına ve besinleri emmesine yardımcı olarak sindirime yardımcı olan yüksek düzeyde enzimlere sahiptir.

Buğday çiminin detoks etkileri bağırsaklarınızı temizler, böylece daha az gaz, şişkinlik ve karın rahatsızlığı yaşarsınız. Buğday çimi ayrıca kabızlığı, irritabl bağırsak sendromunu ve diğer sindirim sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.

Metabolizma Hızlandırıcı:

Kalorisi düşük olan bu besinin metabolizma hızlandırıcı etkisi de vardır. Ve aynı zamanda tok hissetmenize yardımcı olur.

Kolesterol Düşürücü Etkisi:

Kolesterol seviyelerini düşürür. Bu da kalp hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltır.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir

1)Glüten içerir mi?

Adında ne kadar buğday geçse de glüten içermez. Glütensiz diyetlerde de rahatlıkla tüketilebilir. Bunun nedeni de bu otların nasıl hasat edildiğiyle ilgilidir. Fakat üretim sürecinde çapraz bulaşma riski olabilir. Bu yüzden etiket okumak çok önemlidir.

2) Herhangi bir yan etkisi var mıdır? Nasıl kullanılır?

Tedarik ettiğiniz yerin güvenilir olması çok önemlidir. Zararlı bakteriler ve küf olma ihtimalini önlemek için.

Buğday çimini tüketmeye ilk başladığınızda, küçük bir dozla başlayın ve önerilen dozu karşılamak için alımınızı kademeli olarak artırın. Bu, vücudunuzun buğday çimini sindirmeye alışmasına yardımcı olacaktır. 3-5 gram toz formunu 1 su bardağıyla tüketebilirsiniz.

Mide bulantısı, baş ağrısı, kabızlık, mide bulantısı, ateş gibi yan etkiler olabilir. Bu semptomlar tipik olarak iki hafta içinde veya vücudunuz buğday çimine alıştıktan sonra kaybolur.

Hamileyseniz veya emziriyorsanız buğday çimi almayın. Bazı insanlarda, özellikle buğday veya çime alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlar mümkündür. Ayrıca kan hastalığınız, çölyak hastalığınız veya glüten intoleransınız varsa sizi farklı şekilde etkileyebilir.

3)Hangi formları mevcuttur? Ne şekilde kullanabilirim?

Toz, juice ve kapsül formunda bulunur.

Buğday çimi suyu içmenin yanı sıra, favori yeşil smoothielerinizin besin içeriğini artırmak için meyve suyu veya tozu kullanabilirsiniz. Buğday çimi suyunu salata soslarına, çaylara veya diğer içeceklere de karıştırabilirsiniz.

4)Kilo verdirme mekanizması nasıldır?

Tilakoidlerin varlığı nedeniyle kilo kaybını teşvik edebilir. Bu da tokluk hissini arttırmasıyla ilgilidir.

Başka bir çalışma ayrıca, tilakoidin, kolesistininin (safra sekresyonunu uyaran bir hormon) seviyelerini artırarak iştahı bastırdığını göstermektedir. Bu, yemenin azalmasına neden olabilir, tilakoidler, tokluk hissini artırabilecek grelin gibi diğer iştah hormonlarını da etkiler.

Tilakoidler, yeşil sebzelerden ıspanak, lahana ve marul gibi yeşil yapraklı sebzeler de dahil olmak üzere diğer birçok gıda kaynağında da bulunabilir.

Buğday Çimi Suyu Tarifi:

Malzemeler:

1-2 yemek kaşığı kadar buğday çimi (30 gr)

2 dilim ananas

½ portakal

1 çay bardağı ılımış yeşil çay ya da su

Malzemeler blend edilerek tüketilir.